Sailor´s skäggolja: Expedition Antarctica

Produktnamn: Sailor´s skäggolja: Expedition Antarctica
Storlek: 30 ml

Sailos Expedition AntarcticaSailor´s skäggolja: Expedition Antarctica är en av flera svenska skäggoljor som erbjuds av Sailor. Expedition Antarctica har en ren och fräsch doft, och det är inte svårt att föreställa sig att man har Sydpolens evighetslånga snöklädda vidder framför sig när man har den här doftprofilen i näsborrarna.

Fyra olika kallpressade, oraffinerade och ekologiska oljor ligger till grund för skäggoljan Expedition Antarctica från Sailor. Skäggoljan är fri från parabener och är ätbar. Vi rekommenderar inte att du faktiskt äter oljan, men det är alltid skönt att veta att något håller livsmedelskvalité när man ska applicera det nära mun och näsa.

Doft

Sailor´s skäggolja Expedition Antarctica doftar mycket svalt och fräscht av mint, citrus och eucalyptus. Det är en doft som man gärna bär dagtid och i formella sammanhang. Passar till exempel på jobbet, där man vill känna sig fräsch, aktiv och professionell. Fungerar även ypperligt för aktiva dagar med hiking, i skidspåret och liknande där man gärna andas in en liten kick av mint, citrus och eucalyptus för att orka lite extra.

Expedition Antarctica utstrålar renhet och fräschör snarare än flört och mystik.

Doften är tydlig, men inte överväldigande, och den sprider sig inte nämnvärt från personen som bär oljan. Är man nära inpå en person som har detta i skägget känner man doften, men det är inte en doft som märks tre skrivbord bort i kontorslandskapet. Vill du ha en doft som sprider sig mycket finns det andra skäggoljor som är bättre.

Vilken olja används i Sailor´s skäggolja: Expedition Antarctica?

Fyra olika oljor ingår i den här skäggoljan:

 • Olja utvunnen ur frön från blomman safflor (Carthamus tinctorius)
 • Olja utvunnen ur frön från jojoba (Simmondsia chinensis)
 • Olja utvunnen ur kärnor från arganträdet (Argania spinosa)
 • Olja utvunnen ur frön från rädisa (Raphanus sativus)

Övriga ingredienser

 • Parfym
 • Citronellol
 • Linalool
 • Coumarin
 • Limonene

Flaskan

Flaskan är brun, vilket är bra eftersom det minskar ljusets påverkan på oljorna.

Flaskan har en skruvkork som går att dra åt ordentligt, vilket är bra om man vill kunna ta med sig skäggoljan på resor, övernattningar, etc istället för att bara ha den ståendes tryggt och upprätt hemmavid.

På etiketten står det inte ”Expedition Antarctica” utan bara ANTARCTICA. (Sailor´s BEARD OIL ANTARCTICA). Etiketten går i blått, vilket passar bra med den fräscha och svala doftprofilen.

Recension

Styrkor

 • Gör skägget mjukt utan att det ser flottigt ut
 • Mycket fräsch doft med citrus, eucalyptus och mint
 • Doften sprider sig inte långt från skägget (kan vara en styrka eller svaghet)
 • Svensktillverkad
 • Ekologisk, kallpressad och oraffinerad olja används för att tillverka denna skäggolja
 • Fri från parabener
 • Når upp till livsmedelskvalité, vilket alltid känns tryggt vad gäller något man ska ha nära mun och näsa

Svagheter

 • Doften sprider sig inte långt från skägget (kan vara en styrka eller svaghet)
 • Det är lite väl vagt att kalla en ingrediens ”perfume” i innehållsförteckningen som Sailor har valt att göra för den här produkten. Dagens konsumenter av skäggolja vill ha mer specifik information än så.
 • Innehåller syntetiska dofter istället för äkta vara

Hur man applicerar Expedition Antarctica

Börja alltid med en eller några få droppar i handen. Arbeta in skäggoljan i bägge händerna, och använd sedan båda händerna för att massera in oljan i skägget och skäggbotten.

Vid behov, gör om processen med ytterligare en liten mängd olja. Det är alltid bättre att starta med lite olja och sedan upprepa, än att råka få för mycket olja i skägget och drabbas av flottigt skägg.

Använd gärna en skäggborste som sista steg, för att verkligen säkerställa att oljan arbetas in ordentligt.

Hur mycket skäggolja du behöver beror på flera faktorer, bland annat på storleken på ditt skägg och hur mycket olja skägget och skäggbotten behöver just nu. Har man till exempel vistats mycket i uttorkande miljöer de senaste dagaran kan man märka att skäggbotten suger mer olja än vanligt.

Sailor skäggolja gör skägget mjukt och ger lyster, och hjälper till att samla ihop skägget. Däremot ger skäggoljan inte någon stadga, utan för det kan man behöva applicera skäggvax efter oljan. Skäggvax kan också behövas om man har problem med trilskande spretiga skäggstrån som oljan inte är stark nog att tämja.

Om tillverkaren Sailor

Sailor är en tillverkare som har erbjuder många olika produkter för skägg och mustascher, bland annat oljor, vax, skäggschampo, skäggbalsam, gammaldags hård raktvål, saxar, borstar, kammar och säkerhetshyvlar. De säljer även hela paket med traditionell rakkniv, rakborste och hållare.

Vad gäller skäggoljor så har den svala och fräscha Sailor´s ”Expedition Antarctica” fått sällskap av den tropiskt varma och söta Sailor´s ”Rumble in the Jungle” (muscovadosocker, sandelträ och vetiver) och den barrskogsinspireade Sailor´s ”Into the Wild Forest” (gran, cederträ och grön vetiver).